Řízky z telecího brzlíku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Řízky z telecího brzlíku
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 27345 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Chřest zelený |
80 g | Máslo čerstvé |
2 špetka | Pepř černý mletý |
60 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
600 g | Telecí brzlík |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 521,7mg |
Draslík | 787,8mg |
Vláknina | 799,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 73,8mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chřest zelený, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Telecí brzlík mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Řízky z telecího brzlíku postup přípravy receptu:
1 | Brzlíky povaříme v horké vodě 3 až 4 minuty, ochladíme studenou vodou, vymačkáme a nakrájíme na plátky. Osolíme a opepříme. |
2 | Každý plátek namočíme v rozšlehaných vejcích, obalíme ve strouhance a usmažíme na másle. Řízky vyndáme, do pánve přidáme lžíci másla a na něm usmažíme pokrájený zelený chřest. |
3 | Řízky z brzlíku a chřest rozdělíme na talíře a podáváme. |