Telecí ledviny na víně Madeira - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí ledviny na víně Madeira
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 27351 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
5 ml | Citronová šťáva |
100 ml | Hovězí vývar základní |
80 g | Máslo čerstvé |
200 g | Okurky nakládané |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
600 g | Telecí ledviny |
200 ml | Víno madeira |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 570,0mg |
Draslík | 485,0mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Hovězí vývar základní, Okurky nakládané, Sůl, Telecí ledviny mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Víno madeira nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí ledviny na víně Madeira postup přípravy receptu:
1 | V pekáčku rozpustíme máslo a přidáme osolené a opepřené telecí ledviny. Pečeme ve vyhřáté troubě 30 minut, ledviny často poléváme výpekem. Nyní přilijeme víno, vývar, zakapeme citronovou šťávou, přidáme ještě lžíci másla a dopékáme dalších 20 minut. |
2 | Upečené ledviny naporcujeme a obložíme kyselými okurkami. |