Sekaná pečená v kapustových listech - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sekaná pečená v kapustových listech
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 27353 |
Kategorie: | Sekaná |
Ingredience
800 g | Brambory vařené |
60 g | Cibule |
100 g | Kapusta hlávková |
400 g | Maso mleté - mix |
250 g | Mrkev kořen |
20 g | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
10 g | Strouhanka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 46g |
---|---|
Cholesterol | 61,3mg |
Draslík | 828,8mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 49,6mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Cibule, Kapusta hlávková, Olej rostlinný, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Maso mleté - mix, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sekaná pečená v kapustových listech postup přípravy receptu:
1 | Listy z kapusty vložíme do vroucí osolené vody, vaříme tři minuty a necháme okapat. Oloupeme mrkev a vaříme téměř doměkka, poté nakrájíme na silnější kousky. Vejce rozšleháme. Cibuli a petrželovou nať posekáme na drobno. Formu ve tvaru věnce vymažeme tukem. |
2 | V míse smícháme mleté maso, sůl, pepř, cibuli, petrželovou nať, mrkev, vejce a zahustíme strouhankou. |
3 | Do formy vložíme listy kapusty tak, aby z poloviny přesahovaly z obou stran přes okraj. Na listy položíme masovou směs a přes něj přehneme přesahující části listů. Formu přikryjeme alobalem a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C zhruba čtyřicet minut. Upečený věnec vyklopíme na mísu a servírujeme s vařenými brambory. |