Telecí ragú se smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 135 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí ragú se smetanou
Celkový čas: | 135 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 105 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 27354 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Bramborové noky |
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
1 ks | Cibule |
5 ml | Citronová šťáva |
1 ks | Karotka |
60 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 špetka | Muškátový oříšek |
2 špetka | Pepř černý mletý |
150 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
2 kávová lžička | Sůl |
600 g | Telecí maso přední |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 567,4mg |
Draslík | 721,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,6mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Karotka, Muškátový oříšek, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bramborové noky, Bylinky čerstvé - svazek, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Smetana 16% (pochoutková), Telecí maso přední mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí ragú se smetanou postup přípravy receptu:
1 | Telecí maso nakrájíme na nudličky, cibuli nadrobno, karotku na kolečka, bylinky posekáme. |
2 | V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme cibuli, karotku a maso. Kastrol přiklopíme a maso dusíme 15 minut ve vlastní šťávě. Hrnec odkryjeme, zasypeme moukou, přilijeme horkou vodu, osolíme, opepříme a na mírném ohni vaříme hodinu a půl. Dochutíme citronovou šťávou a mletým muškátovým oříškem. Ve smetaně rozmícháme žloutky, posekané bylinky, přilijeme k masu, necháme jen prohřát a odstavíme. |
3 | Podáváme s bramborovými noky. |