Recept

Telecí ragú se smetanou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 135 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 105 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 27354
Kategorie: Maso

Ingredience

400 g Bramborové noky
1 ks Bylinky čerstvé - svazek
1 ks Cibule
5 ml Citronová šťáva
1 ks Karotka
60 g Máslo čerstvé
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 špetka Muškátový oříšek
2 špetka Pepř černý mletý
150 ml Smetana 16% (pochoutková)
2 kávová lžička Sůl
600 g Telecí maso přední
3 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 726 kcal
Kilojoule 3 037kJ
8% Sacharidy 30 g
54% Tuky 40 g
43% Sodík 865 mg
103% Bílkoviny 58 g

Telecí ragú se smetanou postup přípravy receptu:

1

Telecí maso nakrájíme na nudličky, cibuli nadrobno, karotku na kolečka, bylinky posekáme.

2

V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme cibuli, karotku a maso. Kastrol přiklopíme a maso dusíme 15 minut ve vlastní šťávě. Hrnec odkryjeme, zasypeme moukou, přilijeme horkou vodu, osolíme, opepříme a na mírném ohni vaříme hodinu a půl. Dochutíme citronovou šťávou a mletým muškátovým oříškem. Ve smetaně rozmícháme žloutky, posekané bylinky, přilijeme k masu, necháme jen prohřát a odstavíme.

3

Podáváme s bramborovými noky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept