Recept

Telecí ragú po námořnicku

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 27357
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Bobkový list
400 g Brambory vařené
2 stroužek Česnek
2 ks Cibule
150 ml Hovězí vývar základní
50 ml Koňak Armaňak
40 g Máslo čerstvé
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 špetka Pepř černý mletý
2 špetka Petržel kudrnka
1 kávová lžička Sůl
600 g Telecí maso přední
2 špetka Tymián čerstvý
200 ml Víno červené
150 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 583 kcal
Kilojoule 2 439kJ
9% Sacharidy 32 g
24% Tuky 18 g
35% Sodík 692 mg
96% Bílkoviny 54 g

Telecí ragú po námořnicku postup přípravy receptu:

1

Telecí maso nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno, žampiony na plátky.

2

V hrnci na másle zpěníme 1 cibuli, přisypeme kostičky masa, orestujeme a zalijeme červeným vínem, osolíme a opepříme. Povaříme 30 minut.

3

Mezitím na másle orestujeme druhou cibuli, žampiony, zaprášíme moukou, podlijeme vývarem, provaříme a přilijeme k masu. Ochutíme tymiánem, bobkovým listem, petrželkou a prolisovaným česnekem. Vaříme spolu další hodinu. Do hotového ragú vmícháme trochu koňaku.

4

Jako příloha jsou vhodné vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept