Telecí ragú po námořnicku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 130 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí ragú po námořnicku
Celkový čas: | 130 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 27357 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
400 g | Brambory vařené |
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
150 ml | Hovězí vývar základní |
50 ml | Koňak Armaňak |
40 g | Máslo čerstvé |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 špetka | Pepř černý mletý |
2 špetka | Petržel kudrnka |
1 kávová lžička | Sůl |
600 g | Telecí maso přední |
2 špetka | Tymián čerstvý |
200 ml | Víno červené |
150 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 249,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory vařené, Česnek, Cibule, Hovězí vývar základní, Sůl, Tymián čerstvý, Víno červené, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koňak Armaňak, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Telecí maso přední mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí ragú po námořnicku postup přípravy receptu:
1 | Telecí maso nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno, žampiony na plátky. |
2 | V hrnci na másle zpěníme 1 cibuli, přisypeme kostičky masa, orestujeme a zalijeme červeným vínem, osolíme a opepříme. Povaříme 30 minut. |
3 | Mezitím na másle orestujeme druhou cibuli, žampiony, zaprášíme moukou, podlijeme vývarem, provaříme a přilijeme k masu. Ochutíme tymiánem, bobkovým listem, petrželkou a prolisovaným česnekem. Vaříme spolu další hodinu. Do hotového ragú vmícháme trochu koňaku. |
4 | Jako příloha jsou vhodné vařené brambory. |