Telecí soté na rajčatech - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí soté na rajčatech
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 27362 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Brambory vařené |
1 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
40 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 ml | Olej olivový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel kudrnka |
600 g | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
600 g | Telecí plec |
250 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 141,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,9mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Česnek, Cibule, Rajčata, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Telecí plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí soté na rajčatech postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na větší nudličky, cibuli nadrobno. |
2 | V hrnci rozpustíme máslo, přilijeme olej, kousky masa posypeme solí, pepřem a obalíme v mouce. Spolu s cibulí nasypeme do hrnce a restujeme dorůžova. Podlijeme vínem a přidáme oloupaná pokrájená rajčata bez jader, posekanou petrželku a prolisovaný česnek. Pozvolna vaříme hodinu a půl. Jestli se tekutina příliš odpaří, přilijeme vodu. |
3 | Podáváme s vařeným bramborem. |