Recept

Pikantní hovězí bujon s chilli a krupicovými knedlíčky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 110 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 27367
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

krupicové knedlíčky
20 g Máslo čerstvé
80 g Pšeničná krupice
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
Pikantní hovězí bujon s chilli
1 ks Bobkový list
200 g Celer bulvový
1 ks Česnek
0,5 dl Chilli omáčka
1 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
800 g Hovězí maso přední
1 ks Mrkev kořen
1 polévková lžíce Nakládaný zelený pepř
2 špetka Pepř cayenský
200 g Petržel kořen
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 ks Pórek
1 kávová lžička Sůl
1,5 l Voda pitná
2 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 552 kcal
Kilojoule 2 310kJ
11% Sacharidy 39 g
144% Tuky 108 g
28% Sodík 550 mg
88% Bílkoviny 49 g

Pikantní hovězí bujon s chilli a krupicovými knedlíčky postup přípravy receptu:

1

V míse vyšleháme 30 g másla se špetkou soli do krému. K máslu přidáme 8O g krupice, 1 vajíčko a vymícháme hladkou směs na knedlíčky.

2

1 litr pikantního hovězího bujonu s chilli (bez petrželové natě) přivedeme k varu. Lžičkou vykrajujeme knedlíčky, které vkládáme do vroucího bujónu a krátce je povaříme. Nakonec přidáme 1 lžíci pokrájené petrželové natě, pomícháme a podáváme.

3

Pikantní hovězí bujon s chilli [27366]:

4

Petrželovou nať omyjeme pod tekoucí vodou a drobně ji pokrájíme.

5

1 litr scezeného světlého hovězího vývaru přivedeme pomalu k varu. Vmícháme do něj 0,5 dl chilli omáčky, 2 lžičky worcesterské omáčky a 2 špetky cayenského pepře.

6

Nakonec do bujónu přimícháme 1 lžíci drobně pokrájené petrželky a podáváme.

7

Hovězí světlý vývar [27325]:

8

Hovězí hrudí omyjeme a osušíme. Cibuli očistíme tak, že odstraníme jen vrchní suchou slupku, ostatní slupky necháme. Cibuli rozkrojíme a v suché pánvi opečeme dozlatova obě poloviny rozkrojené cibule, plochou stranou dolů. Očistíme a omyjeme kořenovou zeleninu: mrkev, petržel a celer. Mrkev s celerem a petrželí pokrájíme na kousky, pórek nakrájíme na kolečka.

9

Maso se zeleninou dáme do hrnce a zalijeme minimálně 1,5 litrem studené vody tak, aby všechny ingredience byly ponořené.

10

Přidáme lžíci zeleného pepře, 1 bobkový list, 1 malou sušenou chilli papričku a jeden stroužek česneku.

11

Hrnec zakryjeme poklicí a polévku přivedeme zvolna do varu. Po chvíli vaření (necháme ji zblanšírovat) vodu z polévky slijeme, nalijeme znovu vodu a uvaříme napodruhé. Takto bychom měli dosáhnout čistého, ne zakaleného vývaru.

12

Polévku vaříme 90-120 minut. Vývar nesmí prudce vřít, vaříme ho při mírné teplotě, jen aby probublával. Při varu se z masa vyloučí bílkovina a na povrchu se sráží v podobě pěny, kterou nesmíme odstranit. Při pozvolném vaření se z této pěny na povrchu utvoří tenká vrstva hnědé sraženiny, kterou potom dírkovanou lžící odstraníme.

13

Uvařený světlý hovězí vývar přecedíme. Maso pokrájíme na plátky nebo malé kostky a vrátíme zpět do polévky. Podle chuti osolíme a vložíme zpět i pokrájenou zeleninu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept