Recept

Consommé s celestýnskými nudlemi

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 185 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 145 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 27368
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

Celestýnské nudle
0,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
2,5 dl Mléko plnotučné
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 polévková lžíce Petržel - nať
0,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
Consommé
1 ks Bobkový list
200 g Celer bulvový
1 ks Česnek
1 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
2 ks Cibule lahůdková
800 g Hovězí maso přední
1 ks Mrkev kořen
1 polévková lžíce Nakládaný zelený pepř
200 g Petržel kořen
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 ks Pórek
2 ks Rajčata
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 643 kcal
Kilojoule 2 691kJ
13% Sacharidy 47 g
149% Tuky 112 g
29% Sodík 581 mg
97% Bílkoviny 55 g

Consommé s celestýnskými nudlemi postup přípravy receptu:

1

Připravíme těsto na celestýnské nudle.

2

Z omyté zelené petrželky setřepeme vodu a drobně ji nakrájíme. Do mísy dáme 100 g hladké mouky, 2 žloutky, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžíce rozpuštěného másla, lžíci nakrájené petrželové natě. Vše promícháme a postupně budeme za stálého míchání přidávat mléko. Lité těstíčko metličkou našleháme dohladka a necháme minimálně 10 minut uležet.

3

Do rozpálené pánve dáme 1/2 lžíce oleje, když je rozpálený, malou naběračkou nalijeme těstíčko a za stálého nahýbání pánve necháme těstíčko roztéct na tenkou vrstvu. Takto si upečeme dozlatova velmi tenké palačinky (4 ks), které pokrájíme na pruhy cca 4 cm široké, z nichž nakrájíme tenké nudličky o síle přibližně 5 mm.

4

Consommé přecedíme, přivedeme pomalu k varu. Do bujonu přidáme 1 lžíci zelené petrželky a odstavíme z plotny.

5

Celestýnské nudle dáme do talířů a zaléváme horkým přecezeným vývarem cansommé.

6

Consommé [27336]:

7

Omytá rajčata pokrájíme na osminky. Lahůdkovou cibuli omyjeme a pokrájíme na tenká kolečka. Do skleničky rozklepneme jedno vajíčko.

8

Scezený světlý hovězí vývar přivedeme k varu. Pak teplotu zmírníme, opatrně vmícháme vejce, přidáme rajčata a lahůdkovou cibuli. Necháme krátce přejít varem, přibližně 2-3 minuty, dochutíme solí a podáváme.

9

Hovězí světlý vývar [27325]:

10

Hovězí hrudí omyjeme a osušíme. Cibuli očistíme tak, že odstraníme jen vrchní suchou slupku, ostatní slupky necháme. Cibuli rozkrojíme a v suché pánvi opečeme dozlatova obě poloviny rozkrojené cibule, plochou stranou dolů. Očistíme a omyjeme kořenovou zeleninu: mrkev, petržel a celer. Mrkev s celerem a petrželí pokrájíme na kousky, pórek nakrájíme na kolečka.

11

Maso se zeleninou dáme do hrnce a zalijeme minimálně 1,5 litru studené vody tak, aby všechny ingredience byly ponořené. Přidáme lžíci zeleného pepře, 1 bobkový list, 1 malou sušenou chilli papričku a jeden stroužek česneku.

12

Hrnec zakryjeme poklicí a polévku přivedeme zvolna do varu. Po chvíli vaření (necháme ji zblanšírovat) vodu z polévky slijeme, nalijeme znovu vodu a uvaříme napodruhé. Takto bychom měli dosáhnout čistého nezakaleného vývaru.

13

Polévku vaříme 90-120 minut. Vývar nesmí prudce vřít, vaříme ho při mírné teplotě, jen aby probublával. Při varu se z masa vyloučí bílkovina a na povrchu se sráží v podobě pěny, kterou nesmíme odstranit. Při pozvolném vaření se z této pěny na povrchu utvoří tenká vrstva hnědé sraženiny, kterou potom dírkovanou lžící odstraníme.

14

Uvařený světlý hovězí vývar přecedíme. Maso pokrájíme na plátky nebo malé kostky a vrátíme zpět do polévky. Podle chuti osolíme a vložíme zpět i pokrájenou zeleninu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept