Recept

Pikantní cansommé s rýží

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 165 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 135 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 27369

Ingredience

Rýže
140 g Rýže loupaná
0,5 kávová lžička Sůl
0,5 l Voda pitná
Cansommé
1 ks Bobkový list
200 g Celer bulvový
1 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
2 ks Cibule lahůdková
800 g Hovězí maso přední
0,5 kávová lžička Kmín římský
1 ks Mrkev kořen
1 polévková lžíce Nakládaný zelený pepř
1 polévková lžíce Omáčka sójová
1 polévková lžíce Pažitka
200 g Petržel kořen
1 ks Pórek
2 ks Rajčata
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
1,5 l Voda pitná
0,5 kávová lžička Zázvor mletý
1 ks Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 583 kcal
Kilojoule 2 441kJ
15% Sacharidy 54 g
138% Tuky 104 g
29% Sodík 581 mg
90% Bílkoviny 50 g

Pikantní cansommé s rýží postup přípravy receptu:

1

140 g rýže dobře umyjeme a uvaříme v 1/2 litru mírně osolené vody. Uvařenou rýži scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme odkapat. Pažitku omyjeme a nakrájíme nadrobno.

2

1 litr cansommé přivedeme k varu, ochutíme mletým zázvorem, mletým kmínem a 1 lžíci sójové omáčky.

3

Přimícháme uvařenou rýži, pokrájenou pažitku a podáváme.

4

Cansommé [27336]:

5

Omytá rajčata pokrájíme na osminky. Lahůdkovou cibuli omyjeme a pokrájíme na tenká kolečka. Do skleničky rozklepneme jedno vajíčko.

6

Scezený světlý hovězí vývar přivedeme k varu. Pak teplotu zmírníme, opatrně vmícháme vejce, přidáme rajčata a lahůdkovou cibuli. Necháme krátce přejít varem, přibližně 2-3 minuty, dochutíme solí a podáváme.

7

Hovězí světlý vývar [27325]:

8

Hovězí hrudí omyjeme a osušíme. Cibuli očistíme tak, že odstraníme jen vrchní suchou slupku, ostatní slupky necháme. Cibuli rozkrojíme a v suché pánvi opečeme dozlatova obě poloviny rozkrojené cibule, plochou stranou dolů. Očistíme a omyjeme kořenovou zeleninu: mrkev, petržel a celer. Mrkev s celerem a petrželí pokrájíme na kousky, pórek nakrájíme na kolečka.

9

Maso se zeleninou dáme do hrnce a zalijeme minimálně 1,5 litru studené vody, aby všechny ingredience byly ponořené. Přidáme lžíci zeleného pepře, 1 bobkový list, 1 malou sušenou chilli papričku a jeden stroužek česneku.

10

Hrnec zakryjeme poklicí a polévku přivedeme zvolna do varu. Po chvíli vaření (necháme ji zblanšírovat) vodu z polévky slijeme, nalijeme znovu vodu a uvaříme napodruhé. Takto bychom měli dosáhnout čistého nezakaleného vývaru.

11

Polévku vaříme 90-120 minut. Vývar nesmí prudce vřít, vaříme ho při mírné teplotě, jen aby probublával. Při varu se z masa vyloučí bílkovina a na povrchu se sráží v podobě pěny, kterou nesmíme odstranit. Při pozvolném vaření se z této pěny na povrchu utvoří tenká vrstva hnědé sraženiny, kterou potom dírkovanou lžící odstraníme.

12

Uvařený světlý hovězí vývar přecedíme. Maso pokrájíme na plátky nebo malé kostky a vrátíme zpět do polévky. Podle chuti osolíme a vložíme zpět i pokrájenou zeleninu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept