Bramborový chlebíček s čokoládovou polevou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový chlebíček s čokoládovou polevou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 27378 |
Kategorie: | Sladké chlebíčky |
Ingredience
150 g | Brambory vařené |
1 špetka | Citronová kůra |
150 g | Cukr moučkový |
1 hrst | Hrozinky |
0,5 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
120 g | Máslo čerstvé |
100 g | Mouka pšeničná hrubá |
100 g | Ořechy vlašské |
100 g | Poleva čokoládová |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 50g |
---|---|
Cholesterol | 187,6mg |
Draslík | 313,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 192,7mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,5mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Citronová kůra, Cukr moučkový, Hrozinky, Kypřicí prášek do pečiva, Ořechy vlašské, Poleva čokoládová, Strouhanka, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborový chlebíček s čokoládovou polevou postup přípravy receptu:
1 | Máslo (100 g) s cukrem ušleháme do pěny. Přidáme žloutky, vychladlé nastrouhané brambory, mleté ořechy, mouku smíchanou s práškem do pečiva, citronovou kůru a omyté hrozinky. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků. |
2 | Těstem naplníme máslem vymazanou a strouhankou vysypanou chlebíčkovou formu. |
3 | Pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C asi 40 minut. |
4 | Upečený, vychladlý chlebíček přelijeme čokoládovou polevou. |