Skopové kotlety zapečené se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skopové kotlety zapečené se zeleninou
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 27387 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Brambory vařené |
50 g | Celer bulvový |
3 stroužek | Česnek |
50 g | Cibule |
250 ml | Hovězí vývar základní |
30 g | Máslo čerstvé |
50 g | Mrkev kořen |
2 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel kořen |
50 g | Sádlo škvařené |
4 ks | Skopové kotlety |
20 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 21,1mg |
Draslík | 511,8mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Celer bulvový, Česnek, Cibule, Hovězí vývar základní, Petržel kořen, Sádlo škvařené, Strouhanka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Skopové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Skopové kotlety zapečené se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a vyskládáme do máslem vymazaného pekáčku. Kotlety polijeme rozpuštěným sádlem, posypeme troškou strouhanky a vložíme na 10 minut do vyhřáté trouby. |
2 | Mezitím nahrubo nastrouháme mrkev, celer, petržel, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. Zeleninu přidáme ke kotletám do pekáčku, podlijeme vývarem a pečeme ještě 30 až 35 minut. |
3 | Podáváme s vařeným bramborem. |