Recept

Hovězí guláš barevný

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 27392

Ingredience

150 g Celer bulvový
500 g Cibule
800 g Hovězí kližka
1 polévková lžíce Hořčice
150 g Kapie
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 kávová lžička Paprika mletá sladká
2 špetka Pepř černý mletý
100 g Slanina vepřová
60 g Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
5 ks Vejce slepičí
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 615 kcal
Kilojoule 2 575kJ
7% Sacharidy 24 g
50% Tuky 38 g
22% Sodík 435 mg
84% Bílkoviny 47 g

Hovězí guláš barevný postup přípravy receptu:

1

Maso nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme.

2

V hrnci rozpustíme sádlo, přisypeme cibuli a osmahneme dorůžova. Přisypeme mletou papriku, necháme rozpustit v tuku a přidáme maso, lehce orestujeme, osolíme, opepříme, přidáme lžíci hořčice a podlijeme vodou. Mouku rozmícháme v trošce vody a za stálého míchání přilijeme do guláše, ochutíme česnekem a vaříme 90 minut.

3

Na horkou pánev nasypeme kostičky slaniny, necháme trochu vyškvařit, přidáme kapie pokrájené na nudličky a celer nastrouhaný nahrubo. Pár minut orestujeme a stáhneme z ohně.

4

Guláš rozdělíme do talířů, ozdobíme čtvrtkami vařeného vejce a směsí z pánve.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept