Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 27393
Kategorie: Maso

Ingredience

600 g Brambory vařené
5 stroužek Česnek
300 g Cibule
250 g Hříbky čerstvé
1000 g Jehněčí plec
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 ml Olej olivový
30 ml Omáčka sójová
2 kávová lžička Paprika mletá sladká
30 ml Protlak rajčatový
150 g Slanina vepřová
2 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 588 kcal
Kilojoule 2 460kJ
10% Sacharidy 36 g
42% Tuky 31 g
41% Sodík 830 mg
72% Bílkoviny 41 g

Lesní guláš postup přípravy receptu:

1

Jehněčí maso nakrájíme na nudličky, malé hříbky na plátky, česnek prolisujeme. Budeme potřebovat malé cibulky, které jen oloupeme, nekrájíme.

2

V hrnci rozpálíme olej, přidáme maso a zprudka opečeme. Zaprášíme moukou, osmahneme dozlatova, přisypeme mletou papriku, necháme rozpustit v tuku, přidáme rajčatový protlak, podlijeme vodou, osolíme a vaříme asi hodinu.

3

Mezitím na pánvi rozškvaříme kostky slaniny, na tuku orestujeme malé cibulky vcelku, přimícháme do guláše, přidáme plátky hub, česnek a vaříme ještě 30 minut. Dochutíme sojovou omáčkou a podáváme s vařeným bramborem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept