Lesní guláš - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 130 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lesní guláš
Celkový čas: | 130 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 27393 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Brambory vařené |
5 stroužek | Česnek |
300 g | Cibule |
250 g | Hříbky čerstvé |
1000 g | Jehněčí plec |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 ml | Olej olivový |
30 ml | Omáčka sójová |
2 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
30 ml | Protlak rajčatový |
150 g | Slanina vepřová |
2 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 127,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,6mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Česnek, Cibule, Hříbky čerstvé, Jehněčí plec, Paprika mletá sladká, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Omáčka sójová, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lesní guláš postup přípravy receptu:
1 | Jehněčí maso nakrájíme na nudličky, malé hříbky na plátky, česnek prolisujeme. Budeme potřebovat malé cibulky, které jen oloupeme, nekrájíme. |
2 | V hrnci rozpálíme olej, přidáme maso a zprudka opečeme. Zaprášíme moukou, osmahneme dozlatova, přisypeme mletou papriku, necháme rozpustit v tuku, přidáme rajčatový protlak, podlijeme vodou, osolíme a vaříme asi hodinu. |
3 | Mezitím na pánvi rozškvaříme kostky slaniny, na tuku orestujeme malé cibulky vcelku, přimícháme do guláše, přidáme plátky hub, česnek a vaříme ještě 30 minut. Dochutíme sojovou omáčkou a podáváme s vařeným bramborem. |