Párkový guláš - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Párkový guláš
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 27396 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Cibule |
2 špetka | Kmín drcený |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
800 g | Párky jemné |
2 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Rohlíky bílé |
50 g | Sádlo škvařené |
200 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
1 polévková lžíce | Vegeta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 32,1mg |
Draslík | 194,0mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 55,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kmín drcený, Paprika mletá sladká, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Párky jemné, Pepř černý mletý, Rohlíky bílé, Smetana 12% (konzumní), Vegeta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Párkový guláš postup přípravy receptu:
1 | Párky nakrájíme na kolečka, cibuli nadrobno. |
2 | V hrnci rozehřejeme sádlo, přisypeme cibuli a osmažíme dozlatova. Přidáme kolečka párků, orestujeme, zasypeme moukou, mletou parikou, necháme chvilku osmahnout a podlijeme vodou. Okořeníme kmínem, vegetou a povaříme 20 minut. Nyní přilijeme smetanu, dochutíme solí, pepřem, povaříme pár minut a můžeme podávat. |
3 | Nejlépe chutná s rohlíky. |
Poznámka
Chceme-li guláš pikantnější, použijeme debrecínské párky.