Recept

Silný hovězí vývar s rajčatovým concassé

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 230 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 190 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 27398

Ingredience

Rajčatové concassé
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 špetka Pepř černý mletý
4 ks Rajčata
2 špetka Sůl
1 ks Česnek
1 ks Šalotka
Velmi silný hovězí vývar
1 ks Bobkový list
200 g Celer bulvový
1 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
800 g Hovězí maso přední
1,5 l Hovězí vývar základní
800 g Hovězí žebra
250 g Květák
200 g Mrkev kořen
1 polévková lžíce Nakládaný zelený pepř
200 g Petržel kořen
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
1 ks Pórek
1 kávová lžička Sůl
1,5 l Voda pitná
1 ks Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

61% Kalorie 1,201 kcal
Kilojoule 5 023kJ
11% Sacharidy 40 g
253% Tuky 190 g
85% Sodík 2 g
159% Bílkoviny 89 g

Silný hovězí vývar s rajčatovým concassé postup přípravy receptu:

1

4 kusy rajčat omyjeme, spaříme vařící vodou, oloupeme a pokrájíme na kostičky. Cibuli s česnekem oloupeme a pokrájíme nadrobno.

2

V pánvi na rozpuštěném másle zpěníme cibuli s česnekem, pak přidáme pokrájená rajčata, která osolíme, opepříme, vše promícháme a krátce osmažíme.

3

1 litr uvařeného silného hovězího vývaru se zeleninou a masem pokrájeným na kostky přivedeme k varu, směs rajčatového concassé opatrně zamícháme do horké polévky a podáváme.

4

Velmi silný hovězí vývar [27339]:

5

Omyté hovězí žebro vložíme do scezeného světlého hovězího vývaru bez zeleniny i uvařeného masa a vaříme minimálně dalších 90 minut.

6

Mezitím očistíme a omyjeme mrkev, květák a petrželovou nať. Mrkev pokrájíme na kolečka a květák rozebereme na růžičky. Petrželku nakrájíme nadrobno.

7

Přibližně 10-15 minut před dovařením polévky vložíme nakrájenou mrkev s květákem. Uvařené maso z žebra obereme od kosti, pokrájíme na kostičky a vložíme zpět polévky. Přidáme petrželovou nať a podáváme.

8

Hovězí světlý vývar [27325]:

9

Hovězí hrudí omyjeme a osušíme. Cibuli očistíme tak, že odstraníme jen vrchní suchou slupku, ostatní slupky necháme. Cibuli rozkrojíme a v suché pánvi opečeme dozlatova obě poloviny rozkrojené cibule, plochou stranou dolů. Očistíme a omyjeme kořenovou zeleninu: mrkev, petržel a celer. Mrkev s celerem a petrželí pokrájíme na kousky, pórek nakrájíme na kolečka.

10

Maso se zeleninou dáme do hrnce a zalijeme minimálně 1,5 litrem studené vody tak, aby všechny ingredience byly ponořené.

11

Přidáme lžíci zeleného pepře, 1 bobkový list, 1 malou sušenou chilli papričku a jeden stroužek česneku.

12

Hrnec zakryjeme poklicí a polévku přivedeme zvolna do varu. Po chvíli vaření (necháme ji zblanšírovat) vodu z polévky slijeme, nalijeme znovu vodu a uvaříme napodruhé. Takto bychom měli dosáhnout čistého, ne zakaleného vývaru.

13

Polévku vaříme 90-120 minut. Vývar nesmí prudce vřít, vaříme ho při mírné teplotě, jen aby probublával. Při varu se z masa vyloučí bílkovina a na povrchu se sráží v podobě pěny, kterou nesmíme odstranit. Při pozvolném vaření se z této pěny na povrchu utvoří tenká vrstva hnědé sraženiny, kterou potom dírkovanou lžící odstraníme.

14

Uvařený světlý hovězí vývar přecedíme. Maso pokrájíme na plátky nebo malé kostky a vrátíme zpět do polévky. Podle chuti osolíme a vložíme zpět i pokrájenou zeleninu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept