Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 27399
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Bobkový list
500 g Cibule
20 g Cukr moučkový
1 ks Knedlík kynutý
50 g Máslo čerstvé
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
3 ks Nové koření celé
20 ml Ocet vinný
20 ml Omáčka sójová
4 ks Pepř černý celý
1 kávová lžička Sůl
1000 g Vepřové plíce
250 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 541 kcal
Kilojoule 2 262kJ
13% Sacharidy 48 g
34% Tuky 25 g
26% Sodík 519 mg
64% Bílkoviny 36 g

Plíčkový guláš postup přípravy receptu:

1

Plíčky dobře opereme, vložíme do hrnce s vodou, osolíme, ochutíme bobkovým listem, novým kořením a celým pepřem. Vaříme hodinu a čtvrt. Plíčky vyjmeme, necháme trochu vychladnout a nakrájíme na kostičky.

2

V jiném hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme mouku a usmažíme středně tmavou jíšku. Přisypeme pokrájenou cibuli, podlijeme vývarem z plíčků, povaříme 15 minut, přidáme kostičky masa, dochutíme cukrem, octem a sojovou omáčkou. Přimícháme smetanu, necháme přejít varem a podáváme.

3

Vhodnou přílohou je houskový knedlík.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept