Řezy ze svíčkové se šunkou a vejcem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Řezy ze svíčkové se šunkou a vejcem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 274 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1500 g | Hovězí svíčková |
150 g | Máslo čerstvé |
1 g | Pepř černý mletý |
30 g | Sůl |
100 g | Šunka dušená |
150 g | Tuk |
400 g | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 376,8mg |
---|---|
Cholesterol | 269,5mg |
Draslík | 578,6mg |
Vláknina | 53,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí svíčková, Sůl, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Řezy ze svíčkové se šunkou a vejcem postup přípravy receptu:
1 | Hovězí svíčkovou odblaníme a nakrájíme přes vlákno na plátky. Mírně je naklepeme, osolíme, opepříme a na tuku rychleji opečeme. |
2 | V tvořítku vytřeném trochou másla připravujeme sázené vejce. |
3 | Opečené plátky vyjmeme, do výpeku přidáme máslo a prohřejeme v něm plátek šunky. |
4 | Řezy přelijeme výpekem s máslem, ozdobíme je sázeným vejcem a šunkou a ihned podáváme. |
Poznámka
Vejce slepičí: (10ks)