Kuřecí guláš na slanině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí guláš na slanině
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 27403 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Cibule |
300 g | Hrášek |
30 ml | Kečup ostrý |
4 ks | Kuřecí stehna |
30 ml | Olej olivový |
20 g | Omáčka sójová |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
400 g | Rýže dušená |
400 g | Slanina vepřová |
200 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 254,0mg |
Draslík | 948,9mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,6mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 54,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hrášek, Kuřecí stehna, Paprika mletá sladká, Rýže dušená, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup ostrý, Olej olivový, Omáčka sójová, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí guláš na slanině postup přípravy receptu:
1 | V hrnci vyškvaříme kostičky slaniny, přilijeme trochu oleje, přisypeme cibuli a zpěníme. Do hrnce vložíme kuřecí stehna, orestujeme z obou stran, posypeme paprikou, necháme rozpustit, osolíme, ochutíme sojovou omáčkou, podlijeme vodou a dusíme 40 minut. Stehna vyndáme, mouku rozmícháme ve smetaně, vlijeme do omáčky, přidáme hrášek a ostřejší kečup, povaříme ještě 10 minut. Maso můžeme ze stehen obrat a pokrájet, ale nemusíme. Maso vložíme zpět do omáčky a povaříme ještě pár minut. Ne moc, aby se nerozpadlo. |
2 | Vhodnou přílohou je dušená rýže. |