Guláš z hovězího srdce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Guláš z hovězího srdce
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 27409 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
600 g | Cibule |
1000 g | Hovězí srdce |
2 špetka | Kmín drcený |
1 kávová lžička | Majoránka |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Podravka |
30 ml | Protlak rajčatový |
60 g | Sádlo škvařené |
2 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 259,6mg |
Draslík | 773,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 129,7mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,1mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hovězí srdce, Kmín drcený, Majoránka, Paprika mletá sladká, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Podravka, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Guláš z hovězího srdce postup přípravy receptu:
1 | Srdce očistíme a nakrájíme na kostičky. V hrnci rozehřejeme sádlo, přisypeme cibuli, necháme zpěnit a jakmile zrůžoví, vložíme do hrnce kostičky masa. Lehce orestujeme, posypeme mletou paprikou, necháme ji rozpustit v tuku, přidáme rajčatový protlak, osolíme, opepříme a okmínujeme. Podlijeme vodou a povaříme půl hodiny. Mouku rozmícháme v trošce vody, přilijeme do guláše, dobře promícháme a vaříme další hodinu. Pět minut před koncem vaření vmícháme prolisovaný česnek, lžičku majoránky, dochutíme podravkou a dovaříme. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou bramborové knedlíky.