Dršťkový guláš - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dršťkový guláš
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 27410 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
5 stroužek | Česnek |
500 g | Cibule |
1000 g | Dršťky vařené |
1 polévková lžíce | Hořčice |
2 špetka | Kmín drcený |
1 kávová lžička | Majoránka |
250 ml | Mléko plnotučné |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
2 špetka | Pepř černý mletý |
15 g | Petržel kudrnka |
1 kávová lžička | Podravka |
10 ks | Rohlíky bílé |
50 g | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
200 g | Uzená krkovička vařená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 328,7mg |
Draslík | 278,9mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 314,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Dršťky vařené, Kmín drcený, Majoránka, Paprika mletá sladká, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Podravka, Rohlíky bílé, Uzená krkovička vařená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dršťkový guláš postup přípravy receptu:
1 | Dršťky použijeme předvařené. |
2 | Dršťky a uzené maso nakrájíme na nudličky, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme. |
3 | V hrnci rozehřejeme sádlo, přisypeme cibuli, orestujeme, a jakmile zezlátne, přidáme dršťky a uzené maso. Osmahneme, posypeme mletou paprikou, necháme rozpustit v tuku, zaprášíme moukou, promícháme, podlijeme mlékem, vodou a povaříme hodinu. Nyní ochutíme česnekem, majoránkou, solí, pepřem, kmínem, podravkou nebo masoxem, vmícháme lžíci hořčice a ještě 10 minut povaříme. Podáváme s rohlíky a porce guláše posypeme posekanou petrželkou. |