Skopové ledvinky na jehle - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skopové ledvinky na jehle
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 27413 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 krajíc | Chléb konzumní |
100 g | Máslo čerstvé |
2 špetka | Pepř černý mletý |
600 g | Skopové ledvinky |
40 g | Strouhanka |
2 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 535,5mg |
Draslík | 427,5mg |
Vláknina | 559,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 38,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Strouhanka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Skopové ledvinky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Skopové ledvinky na jehle postup přípravy receptu:
1 | Ledvinky odblaníme, potřeme máslem, osolíme, opepříme a podélně rozřízneme, ale nedořízneme úplně. Jen aby se otevřely. Obalíme lehce ve strouhance, napíchneme na jehlu a pomalu grilujeme. Občas pootočíme, aby se ledvinky ogrilovaly ze všech stran. V průběhu grilování hojně potíráme máslem. |
2 | Podáváme s chlebem a pikantními studenými omáčkami. |