Skopové ragú s fazolí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skopové ragú s fazolí
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 27418 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
600 g | Fazole bílé |
700 ml | Hovězí vývar základní |
2 ks | Hřebíček |
200 g | Klobása Chorizo |
60 g | Máslo čerstvé |
100 ml | Omáčka rajčatová |
2 špetka | Pepř černý mletý |
5 g | Petržel - nať |
1000 g | Skopová kýta |
50 g | Slanina vepřová |
80 g | Strouhanka |
3 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 74g |
---|---|
Cholesterol | 47,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 33g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,8mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Fazole bílé, Hovězí vývar základní, Hřebíček, Omáčka rajčatová, Slanina vepřová, Strouhanka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása Chorizo, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Skopová kýta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Skopové ragú s fazolí postup přípravy receptu:
1 | Fazole použijeme předvařené. Do hrnce nasypeme fazole, zalijeme vodou, přidáme kostičky slaniny, cibuli, do které zapíchneme 2 hřebíčky, snítku petrželky, 2 stroužky česneku a osolíme. Vaříme přibližně 45 minut. |
2 | V hlubší pánvi na másle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a jakmile zrůžoví, přidáme plátky skopové kýty, orestujeme, ochutíme solí, pepřem, česnekem, podlijeme vývarem, přisypeme klobásu nakrájenou na kolečka a dusíme téměř 1 hodinu. Před koncem dušení přimícháme do šťávy rajčatovou omáčku. |
3 | Uvařené fazole scedíme, vyndáme cibuli a koření, fazole nasypeme do pekáčku. Přidáme skopové maso i s omáčkou a klobásou, lehce posypeme strouhankou a dáme na 15 až 20 minut zapéct. |