Haše ze skopového masa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Haše ze skopového masa
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 27419 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
150 ml | Bešamel |
2 ks | Cibule |
40 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Muškátový oříšek |
70 ml | Omáčka rajčatová |
2 špetka | Pepř černý mletý |
900 g | Skopová plec |
40 g | Strouhanka |
2 kávová lžička | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 132,4mg |
Draslík | 173,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,5mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bešamel, Cibule, Muškátový oříšek, Omáčka rajčatová, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Skopová plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Haše ze skopového masa postup přípravy receptu:
1 | Skopové maso umeleme na masovém strojku. |
2 | Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, necháme zesklovatět, přidáme mleté maso, ochutíme solí, pepřem, mletým muškátovým oříškem, za občasného míchání podusíme, vmícháme bešamel, rajčatovou omáčku a odstavíme. Obsah pánve přendáme do pekáčku, posypeme strouhankou a dáme zapéct. Pečeme ve vyhřáté troubě přibližně 1 hodinu. |
3 | Porce haše na talíři ozdobíme plátky vařených vajec. |