Domácí chléb - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Domácí chléb
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 2742 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 balení | Droždí sušené |
1,5 kávová lžička | Kmín celý |
0,5 kg | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1,5 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
1 polévková lžíce | Sůl |
400 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 845,2mg |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 33,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 22,2mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Droždí sušené, Kmín celý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Domácí chléb postup přípravy receptu:
1 | Smícháme mouku, sůl, kmín a droždí. Přilijeme vodu s octem, vše promícháme. |
2 | Zaděláme chlebové těsto a necháme hodinu kynout. |
3 | Dáme ho do vymazané a vysypané formy nebo vytvarujeme bochník na plech. Pečeme v předehřáté troubě. |
4 | Po upečení potřeme chléb na povrchu vodou se solí. |