Recept

Haše ze skopového masa s bramborem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 27423

Ingredience

600 g Brambory
2 ks Cibule
1 špetka Muškátový oříšek
100 g Máslo čerstvé
2 špetka Pepř černý mletý
150 ml Protlak rajčatový
3 ks Rajčata
900 g Skopová plec
40 g Strouhanka
60 g Sýr Eidam cihla 40%
2 kávová lžička Sůl
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 660 kcal
Kilojoule 2 761kJ
8% Sacharidy 28 g
68% Tuky 51 g
16% Sodík 318 mg
41% Bílkoviny 23 g

Haše ze skopového masa s bramborem postup přípravy receptu:

1

Brambory očistíme, nakrájíme na silnější plátky a vyskládáme do máslem vymazaného pekáčku.

2

Skopové maso umeleme na masovém strojku, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme.

3

V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, krátce orestujeme, přidáme rajčatový protlak, promícháme, stáhneme z ohně a vmícháme do mletého masa, osolíme, opepříme, přidáme špetku mletého muškátového oříšku a česnek. Směs vložíme do pekáčku na brambory, zasypeme strouhankou a strouhaným sýrem, pokapeme 2 lžícemi rozpuštěného másla a dáme zapéct. Pečeme ve vyhřáté troubě 75 minut.

4

Porce haše na talíři ozdobíme plátky čerstvých rajčat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept