Skopové maso s bramborami a cibulí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 115 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skopové maso s bramborami a cibulí
Celkový čas: | 115 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 27424 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
1200 g | Brambory |
500 g | Cibule |
1500 ml | Hovězí vývar základní |
40 g | Máslo čerstvé |
2 špetka | Pepř černý mletý |
5 g | Petržel - nať |
900 g | Skopová plec |
2 kávová lžička | Sůl |
2 špetka | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 8,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,8mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Cibule, Hovězí vývar základní, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Skopová plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Skopové maso s bramborami a cibulí postup přípravy receptu:
1 | Skopové maso nakrájíme na malé plátky, brambory na silnější plátky, bílou cibuli na kolečka. |
2 | Pekáček vymažeme máslem, na dno položíme v jedné vrstvě plátky brambor, na ně kolečka cibule a nakonec plátky masa. Takto střídáme vrstvy, až bude pekáček zaplněný. Poslední vrstvou budou brambory. Zalijeme vývarem, okořeníme tymiánem, bobkovým listem, petrželkou, osolíme a opepříme. Pekáč zakryjeme druhým pekáčem nebo alobalem a pečeme 1 hodinu. Nyní sundáme poklop a pečeme odkryté ještě 1/2 hodiny. |