Musaka ze skopového masa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 115 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Musaka ze skopového masa
Celkový čas: | 115 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 85 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 27425 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 ml | Bešamel |
1 ks | Cibule |
2 ks | Lilek |
80 g | Máslo čerstvé |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 ml | Omáčka rajčatová |
2 špetka | Pepř černý mletý |
3 ks | Rajčata |
700 g | Skopová plec |
50 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 20,6mg |
Draslík | 448,8mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,6mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bešamel, Cibule, Lilek, Omáčka rajčatová, Rajčata, Strouhanka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Skopová plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Musaka ze skopového masa postup přípravy receptu:
1 | Maso umeleme na strojku, cibuli nakrájíme nadrobno, lilky na plátky. |
2 | Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme cibuli a krátce orestujeme. Cibuli vmícháme do mletého masa, osolíme, opepříme, přimícháme bešamel a rajčatovou omáčku. Vše dobře promícháme. |
3 | Plátky lilků obalíme v mouce a na másle orestujeme z obou stran. |
4 | Pekáček trochu vymažeme máslem a střídavě pokládáme plátky lilků a masovou směs, až bude pekáček zaplněný. Poslední vrstvou bude masová směs. Posypeme strouhankou, pokapeme 2 lžícemi rozpuštěného másla a dáme zapéct. Pečeme přibližně 1 a 1/4 hodiny. |
5 | Porce na talíři ozdobíme plátky čerstvých rajčat. |