Recept

Zapékaná fazolová kaše

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 27429

Ingredience

1 ks Bobkový list
2 ks Cibule
400 g Fazole bílé
60 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Vegeta
1 l Voda pitná
100 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 480 kcal
Kilojoule 2 009kJ
19% Sacharidy 67 g
19% Tuky 14 g
17% Sodík 339 mg
44% Bílkoviny 25 g

Zapékaná fazolová kaše postup přípravy receptu:

1

Den předem namočené fazole uvaříme ve stejné vodě spolu s bobkovým listem doměkka.

2

Uvařené fazole propasírujeme s trochou vývaru přes síto, osolíme a rozmícháme na hladkou kaši.

3

Na rozehřátém másle osmahneme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli a pod pokličkou chvíli podusíme. Posypeme trochou vegety, nasekanou petrželkou, podlijeme vývarem a několik minut povaříme.

4

Kaši smícháme s částí podušené cibule, rozprostřeme ji do pekáče a poklademe zbylou cibulí.

5

Pokrm zapečeme ve středně vyhřáté troubě a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept