Andaluská vepřová panenka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 16 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Andaluská vepřová panenka
Celkový čas: | 16 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 6 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 27430 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Citrony |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Oregano sušené |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá pálivá |
2 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
1 polévková lžíce | Sůl mořská |
1 kávová lžička | Tymián sušený |
500 g | Vepřová panenka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 61,3mg |
Draslík | 724,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,6mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citrony, Oregano sušené, Paprika mletá sladká, Tymián sušený, Vepřová panenka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Paprika mletá pálivá, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Andaluská vepřová panenka postup přípravy receptu:
1 | Vepřovou panenku očistíme a omyjeme. |
2 | Ostatní ingredience smícháme v míse a utřeme na pastu. Pastou potřeme panenku a necháme do druhého dne proležet v chladničce. |
3 | Panenku nakrájíme na filety a na rozpálené teflonové pánvi je smažíme po každé straně asi 3 minuty. |
4 | Podáváme s dílky citronu a zeleninou připravenou v páře. |