Štika s vaječnou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Štika s vaječnou omáčkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 27433 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
vaječná omáčka | |
---|---|
50 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
3 ks | Vejce slepičí |
Štika s vaječnou omáčkou | |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 špetka | Cukr krupice |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
600 g | Štika obecná |
200 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 259,0mg |
Draslík | 123,2mg |
Vláknina | 317,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Vejce slepičí, Citronová šťáva, Cukr krupice, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Ocet kvasný lihový, Petržel - nať, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Štika obecná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Štika s vaječnou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Omyté porce štiky pokapeme citronovou šťávou rozmíchanou se solí. Necháme asi 2 hodiny odležet v chladničce. |
2 | Potom maso osušíme, vložíme do pekáče a zalijeme vínem. Posypeme nasekanou petrželkou, cukrem, opepříme a pod pokličkou pečeme ve středně vyhřáté troubě doměkka. |
3 | Měkké maso vyjmeme, vypečenou šťávu slijeme a použijeme při přípravě omáčky. |
4 | Omáčka: Do rozehřátého másla přidáme natvrdo uvařená, nastrouhaná vejce, zalijeme vypečenou šťávou, ochutíme octem a nasekanou petrželkou, za stálého míchání několik minut povaříme. |
5 | Štiku upravíme na talíře a přelijeme omáčkou. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory a čerstvá zelenina. |