Eintopf z bobů a šunky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Eintopf z bobů a šunky
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | jindrichova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (38%) |
ID receptu: | 27434 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1500 g | Boby zahradní |
600 g | Brambory |
2 krajíc | Chléb celozrnný žitný |
1 ks | Cibule červená |
250 g | Drůbeží šunka Piknik |
30 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
10 dkg | Saturejka |
1 špetka | Sůl |
0,5 l | Víno bílé |
3 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 70g |
---|---|
Cholesterol | 11,5mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 57g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 90,8mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Chléb celozrnný žitný, Saturejka, Sůl, Víno bílé, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Boby zahradní, Cibule červená, Drůbeží šunka Piknik, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Eintopf z bobů a šunky postup přípravy receptu:
1 | Vyloupeme boby a odstraníme bílou blánu. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostky. Šunku zbavíme tučného a nakrájíme na 1 cm velké kostky. Na kostky nakrájíme i oloupané brambory. Saturejku omyjeme a kuchyňskou nití svážeme do svazečku. 20 g másla rozehřejeme ve velkém hrnci a na něm podusíme kostky cibule, dokud nezesklovatí. Přidáme nakrájenou šunku, boby a brambory a vše za stálého míchání 5 minut opékáme. Přilijeme víno, 1/4 vody a saturejku. Vzniklou směs (Eintopf) ochutíme solí a pepřem. Pod pokličkou na mírném ohni dusíme asi 20minut. |
2 | Mezitím nakrájíme žitný chléb na kostky. Zbylé máslo rozehřejeme v teflonové pánvi a chlebové kostky na něm opečeme dozlatova. Eintopf zjemníme zakysanou smetanou a ochutíme. Saturejku z pokrmu vyjmeme. Podáváme v nahřátých talířích a posypeme krutony ze žitného chleba. |
Poznámka
Eintopf výborně chutná i s fazolkami.