Sýrový teplý krém se žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sýrový teplý krém se žampiony
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 27435 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
80 g | Máslo čerstvé |
25 ml | Mléko polotučné |
4 ks | Rohlíky bílé |
400 g | Sýr Ementál (Primátor) |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 ks | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 484,8mg |
Draslík | 430,2mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,6mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Vaječný žloutek slepičí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Rohlíky bílé, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sýrový teplý krém se žampiony postup přípravy receptu:
1 | V rendlíku rozehřejeme máslo, přidáme tvrdý sýr nakrájený na malé kostičky a 2 lžíce mléka. Zahříváme, metlou stále mícháme, ale nevaříme. Jakmile je sýr téměř roztavený, stáhneme z ohně, přimícháme žloutky, metlou dobře promícháme a opět vrátíme na oheň. Jakmile se vše spojí, odstavíme a sýrovou hmotu nalijeme do suchých porcelánových misek a ozdobíme plátky žampionů orestovaných na kousku másla. |
2 | Podáváme s bílými rohlíky. |