Recept

Maďarský salát z okurek a kapií

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 27436
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
5 g Cukr krupice
400 g Kapie
0,5 dl Ocet vinný
800 g Okurka salátová
5 g Paprika mletá sladká
50 g Slunečnice - semena
6 g Sůl
1 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 180 kcal
Kilojoule 755kJ
6% Sacharidy 21 g
13% Tuky 10 g
29% Sodík 590 mg
9% Bílkoviny 5 g

Maďarský salát z okurek a kapií postup přípravy receptu:

1

Neoloupané salátové okurky nakrouháme na struhadle na kolečka, rozložíme na velký tác. Kapie omyjeme, osušíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme podélně na slabé proužky, přidáme k okurce. Nakonec nakrájíme červenou cibuli na slabá kolečka a přidáme k okurce a kapii, promícháme a všechnu zeleninu jemně osolíme, přikryjeme utěrkou a necháme půl hodiny odstát. Mezitím si připravíme nálev. Smícháme vinný ocet, lžičku cukru a 1 dl vody, prolisovaný česnek. Do misky zcedíme šťávu, kterou pustila osolená zelenina, zeleninu přemístíme do mísy a zalijeme nálevem, necháme půl hodiny odstát. Po půlhodině děrovanou naběračkou vyjmeme zeleninu z nálevu, okapeme a dáme do mělké mísy, zalijeme scezenou šťávou, která si uchovala všechny vitamíny. Dosolíme, okořeníme paprikou a posypeme slunečnicovými semínky.

Poznámka

+ 1 hodina na odležení

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept