Maďarský salát z okurek a kapií - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Maďarský salát z okurek a kapií
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 27436 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
5 g | Cukr krupice |
400 g | Kapie |
0,5 dl | Ocet vinný |
800 g | Okurka salátová |
5 g | Paprika mletá sladká |
50 g | Slunečnice - semena |
6 g | Sůl |
1 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 450,9mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,3mg |
Vitamín E | 4,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Cukr krupice, Ocet vinný, Okurka salátová, Paprika mletá sladká, Slunečnice - semena, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapie mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Maďarský salát z okurek a kapií postup přípravy receptu:
1 | Neoloupané salátové okurky nakrouháme na struhadle na kolečka, rozložíme na velký tác. Kapie omyjeme, osušíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme podélně na slabé proužky, přidáme k okurce. Nakonec nakrájíme červenou cibuli na slabá kolečka a přidáme k okurce a kapii, promícháme a všechnu zeleninu jemně osolíme, přikryjeme utěrkou a necháme půl hodiny odstát. Mezitím si připravíme nálev. Smícháme vinný ocet, lžičku cukru a 1 dl vody, prolisovaný česnek. Do misky zcedíme šťávu, kterou pustila osolená zelenina, zeleninu přemístíme do mísy a zalijeme nálevem, necháme půl hodiny odstát. Po půlhodině děrovanou naběračkou vyjmeme zeleninu z nálevu, okapeme a dáme do mělké mísy, zalijeme scezenou šťávou, která si uchovala všechny vitamíny. Dosolíme, okořeníme paprikou a posypeme slunečnicovými semínky. |
Poznámka
+ 1 hodina na odležení