Kysané zelí se slaninou dušené - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kysané zelí se slaninou dušené
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 2745 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
9% Kalorie 176 kcal
Kilojoule 738kJ
3% Sacharidy 9 g
18% Tuky 14 g
16% Sodík 319 mg
10% Bílkoviny 5 g
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 20,4mg |
Draslík | 344,8mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 48,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kmín celý, Slanina vepřová, Sůl, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Kysané zelí se slaninou dušené postup přípravy receptu:
1 | Zelí podle potřeby nakrájíme a dáme do kastrolu. Podlijeme trochou vody a dusíme pod poklicí doměkka. |
2 | V jiném kastrolu krátce osmahneme slaninu nakrájenou na malé kostičky spolu s cibulí, přidáme zelí i se zbytkem vývaru, osolíme a okmínujeme. Vše zamícháme a znovu krátce podusíme. |
Cibulka a i slaninka vám budou krásně v kuchyni vonět. Vyzkoušejte tento recept a budete velice spokojeni.