Hlávkové zelí dušené - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hlávkové zelí dušené
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 2746 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
0,5 l | Hovězí vývar základní |
1 špetka | Kmín celý |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
60 g | Tuk |
1 ks | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 14,3mg |
Draslík | 118,8mg |
Vláknina | 944,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Hovězí vývar základní, Kmín celý, Sůl, Tuk, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hlávkové zelí dušené postup přípravy receptu:
1 | Zelí zbavíme vrchních listů, rozkrojíme na poloviny, pokrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a okmínujeme. |
2 | Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a zpěníme ji na tuku. Přidáme lžičku cukru, ocet a zelí. Dusíme bez pokličky a podle potřeby podlijeme vývarem. |
3 | Měkké zelí zaprášíme moukou, podlijeme vývarem a ještě krátce podusíme. |