Kapr se slaninou na grilu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapr se slaninou na grilu
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 27474 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Anglická slanina |
15 g | Česnek |
2 kávová lžička | Citronová šťáva |
600 g | Kapr obecný |
1 polévková lžíce | Olej stolní |
1 kávová lžička | Pepř bílý |
1 kávová lžička | Sůl |
2 polévková lžíce | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 144,6mg |
Draslík | 726,6mg |
Vláknina | 400,7mg |
Vitamín A | 67,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,8mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Česnek, Citronová šťáva, Kapr obecný, Olej stolní, Pepř bílý, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Kapr se slaninou na grilu postup přípravy receptu:
1 | Nejprve naporcujeme kapra na tři části. |
2 | Každou část potřeme drceným česnekem a prošpikujeme kousky slaniny. |
3 | Nakonec kapra pokapeme citrónovou šťávou, posypeme solí a pepřem. |
4 | Takto necháme kapra zhruba 3 hodiny v chladničce. |
5 | V míse smícháme olej, bílé víno a lžičku citrónové šťávy. |
6 | Kapra grilujeme přibližně 5 minut, potíráme jej připravenou směsí. |