Ryba na česneku s paprikou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ryba na česneku s paprikou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 27476 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
20 g | Česnek |
5 ks | Kapie |
600 g | Kapr obecný |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Sůl |
0,3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 132,0mg |
Draslík | 692,8mg |
Vláknina | 280,0mg |
Vitamín A | 60,6mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,3mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kapr obecný, Ocet vinný, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapie, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ryba na česneku s paprikou postup přípravy receptu:
1 | Nejprve očistíme kapie, které nakrájíme na půlky a necháme asi 1 hodinu v horké vodě. |
2 | Kapie scedíme a rozmixujeme. Přimícháme česnek, ocet, sůl a olej. |
3 | Do připravené směsi vložíme očištěné porce ryby a necháme v chladničce přibližně 2 hodiny. |
4 | Porce ryby i se směsí pečeme v troubě při teplotě 200 °C zhruba 10-15 minut. Při potřebě můžeme přidat vodu na podlití. |
Poznámka
Můžeme použít i jiný druh sladkovodních ryb.