Marinovaný tuňák - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marinovaný tuňák
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 27484 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
15 g | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Estragon |
3 polévková lžíce | Ocet estragonový |
5 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř bílý |
1 špetka | Sůl |
600 g | Tuňák obecný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 61,6mg |
Draslík | 490,0mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,0mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Estragon, Olej stolní, Pepř bílý, Sůl, Tuňák obecný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet estragonový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Marinovaný tuňák postup přípravy receptu:
1 | V míse smícháme ocet, olej, na jemno nakrájenou cibuli, drcený česnek, sekaný estragon, sůl a pepř. |
2 | Do hotové směsi vložíme čtyři porce tuňáka. |
3 | Tuňáka necháme asi 4 hodiny marinovat a pak jej grilujeme 10 minut za častého otáčení. |