Ovocné grilované špízy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ovocné grilované špízy
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 27490 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
150 g | Banány |
170 g | Broskve |
90 g | Hroznové víno |
170 g | Hrušky |
70 g | Mandarinky |
150 g | Pomeranče |
3 polévková lžíce | Rum |
3 polévková lžíce | Tuk |
Nutriční hodnoty jedné porce
13% Kalorie 256 kcal
Kilojoule 1 071kJ
8% Sacharidy 28 g
21% Tuky 15 g
1% Sodík 24 mg
3% Bílkoviny 2 g
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 14,3mg |
Draslík | 406,4mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,7mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Banány, Broskve, Hroznové víno, Hrušky, Mandarinky, Pomeranče, Rum, Tuk mají zadané všechny známé hodnoty.
Ovocné grilované špízy postup přípravy receptu:
1 | Veškeré ovoce nakrájíme na větší kusy. |
2 | Jednotlivé ovoce střídavě napichujeme na jehly. |
3 | V míse smícháme rum a tuk, touto směsí špízy potíráme při grilování. |
4 | Špízy grilujeme přibližně pět minut na mírném ohni. |