Jednoduchý recept

Zapékané kuřecí maso s lilkem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 65 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 27496
Kategorie: Zelenina

Ingredience

50 g Anglická slanina
3 ks Cibule
250 g Kuřecí prsa
4 ks Lilek
1 kávová lžička Pepř bílý
2 polévková lžíce Petržel - nať
400 g Rajčata
2 polévková lžíce Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
150 g Sýr Eidam cihla 40%
120 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 389 kcal
Kilojoule 1 626kJ
9% Sacharidy 31 g
29% Tuky 22 g
28% Sodík 556 mg
55% Bílkoviny 31 g

Zapékané kuřecí maso s lilkem postup přípravy receptu:

1

Lilky přepůlíme na půl a vydlabeme. Vydlabaný vnitřek osolíme a necháme stranou.

2

Předehřejeme troubu na 200 °C.

3

Rajčata nakrájíme na kostky. Slaninu nakrájíme, osmažíme na pánvi, přidáme cibuli a nudličky z kuřecích prsou, osolíme, opepříme, posypeme petrželkou.

4

Přimícháme připravená rajčata. Chvilku podusíme.

5

Do hotové směsi přimícháme vydlabaný vnitřek lilku a strouhanku.

6

Hotovou směsí plníme půlky lilků.

7

Plněné lilky klademe do pekáče a polijeme vývarem.

8

Pečeme 60 minut, poté posypeme sýrem a pečeme dalších 5 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept