Kapustová buchta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapustová buchta
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 27497 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
80 g | Brambory |
1 ks | Kapusta hlávková |
4 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,3 l | Podmáslí kysané 1% |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 61,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 302,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Kapusta hlávková, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Podmáslí kysané 1% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapustová buchta postup přípravy receptu:
1 | Uvařené brambory nastrouháme na jemném struhadle. |
2 | Brambory smícháme s vejcem, solí, moukou a přidáme podmáslí. Směs důkladně promícháme, aby vzniklo řídké těsto. Plech na pečení vyskládáme kapustovými listy. Na listy nalijeme připravené těsto. |
3 | Pečeme, dokud není těsto hotové. |
4 | Po vychladnutí servírujeme pocukrované se zakysanou smetanou. |
Poznámka
Místo podmáslí můžeme použít jihočeskou kyšku.