Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 145 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 130 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 27507
Kategorie: Maso

Ingredience

100 g Anglická slanina
2 ks Bobkový list
2 stroužek Česnek
240 g Cibule
6 g Cukr moučkový
100 ml Hovězí vývar základní
24 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 špetka Pepř černý mletý
10 g Petržel kudrnka
250 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
10 g Sádlo škvařené
2 špetka Sůl
750 g Vepřová panenka

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 422 kcal
Kilojoule 1 766kJ
4% Sacharidy 15 g
27% Tuky 20 g
42% Sodík 844 mg
77% Bílkoviny 43 g

Vlámská karbonáda postup přípravy receptu:

1

Panenku odblaníme a pokrájíme na širší kousky. Maso necháme osmahnout na rozpáleném sádle.

2

Slaninu pokrájíme na drobné kousky a přidáme ke smažícímu se masu.

3

Maso přendáme do zapékací mísy.

4

Šťávu z masa zaprášíme moukou, podlijeme pivem a vývarem.

5

Cibuli a česnek oloupeme a pokrájíme na tenké plátky, přimícháme k masu.

6

Vše lehce zaprášíme cukrem a zalijeme hotovou omáčkou, přidáme veškeré koření.

7

Přiklopené necháme péct 120 minut při 165 °C.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept