Vepřové karé s broskvemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 135 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové karé s broskvemi
Celkový čas: | 135 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 27509 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
1000 g | Broskve |
6 g | Cukr moučkový |
4 g | Hřebíček |
100 g | Máslo čerstvé |
150 ml | Ocet vinný |
2 špetka | Pepř černý mletý |
2 g | Šalvěj čerstvá |
2 ks | Skořice celá |
1 špetka | Sůl |
4 g | Tabasco |
6 g | Tymián čerstvý |
1400 g | Vepřová pečeně |
200 ml | Voda pitná |
5 g | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 282,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 31g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,0mg |
Vitamín E | 3,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 33,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Broskve, Cukr moučkový, Hřebíček, Ocet vinný, Šalvěj čerstvá, Skořice celá, Sůl, Tabasco, Tymián čerstvý, Vepřová pečeně, Voda pitná, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové karé s broskvemi postup přípravy receptu:
1 | Maso okořeníme zázvorem a necháme grilovat při 225 °C cca 30 minut. Odstraníme vypečený tuk, maso přemístíme do pekáčku, zapíchneme do něj 3 hřebíčky, osolíme, opepříme, potřeme 30 g másla a okořeníme tabascem. Vrátíme opět do trouby. |
2 | Ocet svaříme s veškerým kořením a cukrem, poté slijeme přes sítko a 4 polévkové lžíce získané omáčky vlijeme k masu. Maso za občasného podlévání pečeme při 185 °C cca 80 minut. |
3 | Broskve oloupeme a rozpůlíme. Necháme osmažit na zbylém rozpáleném másle, opepříme a zalijeme zbytkem octové omáčky. Vše krátce povaříme. Omáčku z broskví smícháme se šťávou z masa a zalijeme jí maso. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.