Recept

Vepřové kotlety na cidru

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (25%)
ID receptu: 27511
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Bobkový list
50 g Celer bulvový
120 g Cibule
150 g Jablka
40 g Máslo čerstvé
24 g Mouka pšeničná hladká T 650
12 ml Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
5 g Petržel - nať
1 špetka Sůl
4 g Tymián čerstvý
260 g Vepřové kotlety
1000 ml Víno jablečné
200 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 628 kcal
Kilojoule 2 630kJ
22% Sacharidy 80 g
20% Tuky 15 g
5% Sodík 109 mg
29% Bílkoviny 16 g

Vepřové kotlety na cidru postup přípravy receptu:

1

Jablka, celer, žampiony a cibuli oloupeme a pokrájíme na menší kousky.

2

Máslo rozehřejeme společně s olejem, přidáme cibulku. Chvíli smažíme, poté přidáme kotlety. Smažíme do zlatavého odstínu, pak vsypeme zbytek zeleniny a jablka. Smažíme 4 minuty za stálého míchání. Vše poprášíme moukou a smažíme další 2 minuty.

3

Poté přisypeme koření, osolíme, opepříme a zalijeme cidrem.

4

Přiklopené necháme péct 45 minut při 200 °C.

5

Před podáváním odstraníme bobkový list a tymián a ihned servírujeme.

Poznámka

Cidr je kvašené jablečné víno.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept