Zelné klobásy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelné klobásy
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 27514 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 špetka | Hřebíček |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
400 g | Slanina vepřová |
1 špetka | Sůl |
1200 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 68,0mg |
Draslík | 735,9mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 111,1mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Hřebíček, Muškátový oříšek, Slanina vepřová, Sůl, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelné klobásy postup přípravy receptu:
1 | Zelí necháme spařit ve vroucí vodě po dobu 10 minut. Poté ho nakrouháme. |
2 | Slaninu pokrájíme, smícháme s utřeným česnekem, muškátovým oříškem a mletým hřebíčkem. Smícháme se zelím, hotovou směsí plníme střívka. |
3 | Konce střívek uzavřeme nití, klobásy několikrát propíchneme vidličkou a vložíme do vroucí vody. 1-2 minuty vaříme na silném plameni, poté teplotu snížíme a vaříme 30 minut. |
4 | Podáváme s dušeným zelím a vařenými brambory. |