Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 27514
Kategorie: Maso

Ingredience

3 stroužek Česnek
1 špetka Hřebíček
1 špetka Muškátový oříšek
1 špetka Pepř černý mletý
400 g Slanina vepřová
1 špetka Sůl
1200 g Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 540 kcal
Kilojoule 2 258kJ
5% Sacharidy 20 g
61% Tuky 45 g
47% Sodík 946 mg
28% Bílkoviny 16 g

Zelné klobásy postup přípravy receptu:

1

Zelí necháme spařit ve vroucí vodě po dobu 10 minut. Poté ho nakrouháme.

2

Slaninu pokrájíme, smícháme s utřeným česnekem, muškátovým oříškem a mletým hřebíčkem. Smícháme se zelím, hotovou směsí plníme střívka.

3

Konce střívek uzavřeme nití, klobásy několikrát propíchneme vidličkou a vložíme do vroucí vody. 1-2 minuty vaříme na silném plameni, poté teplotu snížíme a vaříme 30 minut.

4

Podáváme s dušeným zelím a vařenými brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept